VIDEO \\ Unioniștii din Republica Moldova se unesc în Blocul UNIREA

VIDEO \\ Unioniștii din Republica Moldova se unesc în Blocul UNIREA

Trei partide unioniste și trei asociații civice unioniste din Republica Moldova au anunțat astăzi, 5 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, coagularea tuturor forțelor în cadrul Blocului Unirea. Partidul Democrația Acasa, Partidul Partidul Liberal Reformator și Partidul Național Liberal din Republica Moldova, alături de Asociațiile Civice Unioniste Tinerii Moldovei, UNIREA-ODIP și Blocul Unității Naționale și-au dat mâna și au semnat Protocolul de constituire a Blocului UNIREA, care va acționa concentrat în scopul conjungării eforturilor pentru restabilirea adevărului istoric și lichidarea consecințelor pactului Ribbentrop-Molotov și participării într-un bloc comun electoral la viitoarele alegeri din Republica Moldova. Primul pas al blocului este participarea la alegerile locale.

Alegerile parlamentare au fost ca un duș rece pentru noi toți. Unioniștii nu sunt dezbinați – acest mesaj îl transmitem astăzi prin crearea Blocului UNIREA”, a declarat președintele Asociației Obștești Tinerii Moldovei, Anatol Ursu. 

,,Blocul UNIREA are drept scop: unificare forțelor unioniste sub același drapel al cauzei reîntregirii și participarea la toate manifestațiile civice, culturale și campaniile politice și vrem să oferim o opțiune primarilor unioniști de a participa sub blocul UNIREA la viitoarele alegeri locale’’, a punctat Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

Lidera Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, a remarcat că, deși nu s-a produs coagularea partidelor pro-românești, unioniste, înainte de alegerile parlamentare, niciodată nu este târziu și este bine că acest lucru începe cu adevărat. Vitalia Pavlicenco îndeamnă și alte entități să se alăute blocului, ca să fie o mișcare unionistă puternică.

,,Dăm startul unei coagulări a forțelor liberale, care împărtășesc valori populare, unioniste, românești care vor realiza ReUnirea. În context post-electoral, prin voința noastră și prin poziția tinerilor care sunt de apreciat pentru entuziasmul și elanul lor, suntem aici și îi invităm pe toți să vină alături de noi’’, a declarat Vitalia Pavlicenco, președentele PNL din Republica Moldova.

Președintele Partidului Politic Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a spus că „lecția din cadrul alegerilor parlamentare a fost foarte dură, dar necesară pentru a înțelege că unirea face puterea”.

,,În perioada următoare, în Republica Moldova vor rămâne două formațiuni politice: o platformă românească care să ne apropie de civilizația europeană prin Unirea cu România și una pro-rusă. Facem un apel la mobilizare generală: Blocul politic pe care l-am constituit astăzi este deschis și pentru alte partide și asociații care se identifică cu mesajul de unitate națională’’, a declarat Vasile Costiuc, președintele Partidului Democrația-Acasă.

Liderul unionist, Vlad Bilețchi a spus că blocul urmărește să creeze posibilități și șanse pentru vectorul unionist în Republica Moldova.

,,Această unitate are menirea de a crea posibilități, opțiuni și șanse pentru vectorul unionist de a fi reprezentat de la cea mai mică până la cea mai înaltă funcție în acest stat pentru a putea proteja drepturile acestui segment al populației’’, a declarat Vlad Bilețchi, Președintele Asociației UNIREA-ODIP.

Vicepreședintele Partidului Liberal Reformator, Tatiana Potîng, a spus că această forță unionistă își propune să elaboreze o agendă unificată, cu acțiuni bine țintite, ca să se ajungă la fiecare potențial alegător unionist. „Avem două obiective de atins. În primul rând, avem de recâștigat electoratul unionist. În al doilea rând, avem misiunea de a informa și a educa cealaltă parte a electoratului, care este încă rătăcită și îndoctrinată cu ideologie sovietică”, a declarat Tatiana Potîng, care a dat citire protocolului cu privire la consituirea Blocului UNIREA: 

Recunoscând necesitatea consolidării forțelor unioniste în scopul promovării imperativului reîntregirii neamului românesc, apreciind valorile europene și necesitatea susținerii mecanismelor democratice de funcționare a instituțiilor statului cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului, respectând identitatea politică a fiecărei părți și principiile interne de organizare și funcționare ale formațiunii, conștientizând importanța Centenarului Marii Uniri pentru promovara dezideratului celor două state românești consolidată prin Declarația Parlamentului României, deschis voinței de reunire a cetățenilor din al doilea stat românesc se constituiei Blocul UNIREA.

Pentru organizarea activității Blocului Unirea se va constitui un consiliu coordonator format din reprezentanți din fiecare parte consititutivă. Blocul UNIREA poate fi extins și cu alte formațiuni politice sau civice care și-au asumat dezideratul neamului românesc.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.