VIDEO // ”Noi suntem ai României”, mesajul unor elevi de la un liceu din Chișinău

VIDEO // ”Noi suntem ai României”, mesajul unor elevi de la un liceu din Chișinău

La data de 10 noiembrie, la Chișinău, s-a desfășurat o nouă etapă a concursului televizat „Victorie prin Istorie”. În cadrul evenimentului, elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” care fac parte din ansamblul „Opincuța neamului” au cântat piese patriotice, printre care și „Hai să-ntindem hora mare”.

Nu există pe această lume ceva mai sfânt ca vocea și vrerea copiilor. Ansamblul ,,Opincuta Neamului", conducător artistic, Dna Aliona Tiron, acompaniați de Dl Sergiu Tiron și Dl Dorin Belous cântă și simt românește.

Опубликовано Еленой Черней Суббота, 10 ноября 2018 г.

Concursul „Victorie prin Istorie” se desfășoară în contextul Centenarului Marii Uniri și are drept obiectiv motivarea elevilor pentru studierea istoriei naționale și cultivarea demnității naționale față de paginile de glorie ale afirmării poporului român. Competiția coordonată de Daniela Vacarciuc, directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău se află la cea de-a X-a ediție și se derulează în 18 raioane ale Republicii Moldova.

La concurs participă elevii claselor IX-XII, care răspund la întrebări din istoria antică a românilor, despre curiozităţi din istoria evului mediu românesc și elemente din istoria modernă a poporului român. În etapa finală a competiției, participanții susțin un discurs cu îndemn la demnitate.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.