VIDEO // Donație de carte românească în Pîrlița. Blocul Unității Naționale continuă campania „100.000 de cărţi pentru Centenar”

VIDEO // Donație de carte românească în Pîrlița. Blocul Unității Naționale continuă campania „100.000 de cărţi pentru Centenar”

Biblioteca gimnaziului ,,Ion Vatamanu” din satul Pîrliţa a devenit mai bogată în carte românească. Blocul Unităţii Naţionale a donat, la data de 20 noiembrie, sute de volume în cadrul Campaniei ,,100 de mii de de cărţi pentru Centenar”.

500 de volume au ajuns în biblioteca Gimnaziului ,,Ion Vatamanu” din satul Pîrliţa. Reprezentanţii Blocului Unităţii Naţionale spun că nu puteau trece cu vederea lipsa de carte românească.

Am decis să venim anume la gimnaziul din satul Pîrlița, deoarece la liceul din localitate au mai fost donate cărți, pe când biblioteca gimnaziului ducea lipsă de carte românească”, a menționat Mihai Goian, membru al Blocului Unității Naționale.

”Am adus atât literatură artistică, cât și cărți care ar putea fi utilizate la disciplinile care sunt studiate în gimnaziu. Cărțile sunt aduse din România. Scopul nostru este să suplinim lipsa de carte românească în bibliotecile școlare din R. Moldova” a specificat Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

Elevii s-au arătat entuziasmaţi, mai ales că duceau lipsă de literatură română. În semn de recunoştinţă, au recitat poezii şi au dansat Hora Unirii.

”Cărțile îmi vor fi utile. Biblioteca noastră nu are o diversitate largă de cărți, iar majoritatea sunt scrise în chirilică și ne este greu să le cititm”, a spus unul din elevii Gimnaziului ,,Ion Vatamanu” din satul Pîrliţa

Alte sute de volume urmează să ajungă şi în nordul Republicii Moldova, acolo unde peste 70 la sută din literatură este cu grafie chirilică. Elevii au ţinut să mulţumească prin cântece şi poezii patriotioce.

Donație de carte românească la gimnaziul ,,Ion Vatamanu'' din Pîrliţa

Blocul Unităţii Naţionale a donat sute de cărţi elevilor de la gimnaziul ,,Ion Vatamanu'' din Pîrliţa. Donația este făcută în cadrul Campaniei ,,100 de mii de de cărţi pentru Centenar".Elevii s-au arătat entuziasmaţi, mai ales că duceau lipsă de literatură română.Mulțumim TVR Moldova pentru reportaj!

Опубликовано BUN Вторник, 20 ноября 2018 г.

Donație de carte la Pârlița, Ungheni ??

Опубликовано BUN Вторник, 20 ноября 2018 г.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.