,,În Unire e tăria!” Liderii unioniștii de la Chișinău au adus un omagiu marelui poet român, Mihai Eminescu

,,În Unire e tăria!” Liderii unioniștii de la Chișinău au adus un omagiu marelui poet român, Mihai Eminescu

Candidații unioniști la alegerile parlamentare, Ion Leașcenco și Anatol Ursu, alături de deputatul Constantin Codreanu și alți unioniști au depus astăzi, 15 ianuarie, flori la bustul poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

Evenimentul s-a desfăşurat în contextul aniversării a 169 ani de la naşterea marelui poet, zi în care în Republica Moldova și România este marcată Ziua Naţională a Culturii. La acțiune au fost prezenți cei care împart același ideal, cinstesc memoria Marelui Poet care a fundamentat temelia culturii române.

,,Astăzi se împlinesc 169 de ani de la nașterea marelui Mihai Eminescu. Unionist și el, patriot și luptător pentru drepturile românilor din teritoriile înstrăinate. De datoria noastră este să ne ridicăm la valoarea măriei sale și să împlinim visul eminescian de unificare a tuturor românilor. Haideți să muncim pentru reîntregire, oameni BUNi, iar de facem rău sau bine – Eminescu să ne judece!”, a declarat Ion Leașcenco.

Astăzi, 15 ianuarie 2019 se împlinesc 169 de ani de la nașterea Luceafărului literaturii românești. Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.