Unioniștii reacționează: Erdogan, decorat de Dodon. România, pentru sutele de ajutoare, nici o recunoștință

Unioniștii reacționează: Erdogan, decorat de Dodon. România, pentru sutele de ajutoare, nici o recunoștință

La invitația lui Igor Dodon, Recep Erdogan a vizitat astăzi, 17 octombrie, instituția prezidențială a R. Moldova, reparată pe banii Turciei. Președintele turc a avut o întâlnire privată cu Dodon. 

După semnarea declarației comune de cooperare strategică între Turcia și R. Moldova, Igor Dodon l-a decorat pe președintele turc Recep Erdogan cu Ordinul Republici. Distincția de stat i-a fost acordată lui Erdogan pentru merite deosebite în dezvoltarea relațiilor de prietenie dintre R. Moldova și Turcia, dar și pentru acordarea „unui sprijin important” Republicii Moldova.

Ce spune Legea:
Ordinul Republicii este distincţia de stat supremă şi se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii”.

Aici, reacțiile de nemulțumire a unioniștilor nu au ezitat să apară.

Până la finele anului 2017, România renovase 800 de grădinițe cu capital românesc, fără nicio intervenție a Uniunii Europene. Astăzi, în 2018, România a renovat peste 900 de grădinițe, însă nu a primit nicio recunoștință. În schimb președintele Dodon al Moldovei decorează un turc pentru că a renovat clădirea Președinției Moldovei, adică acea clădire pe care au distrus-o basarabenii în 2009, pe 7 aprilie, la Revoluția Twitter (a se căuta pe google), acea revoluție unde au ieșit in stradă zeci de mii de frați pentru a da jos regimul comunist din Basarabia. Atunci, in stradă, basarabenii ai dat jos regimul președintelui Voronin și au cerut alegeri libere și unirea cu România. Prețul plătit a fost: sute de răniți și 3 morți, din care doar unul anunțat oficial: Valeriu Boboc, tânăr basarabean care a luptat pentru libertate, și care a sfârșit mort, cu capul spart. Ceilalți răniți au fost torturați în beciurile miliției! Noi NU uităm! Și nicicând nu iertăm”, se arată într-o postare, pe o rețea de socializare, a comunității ”Cooperativa Unionistă”.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.