Unioniștii de UNESC pe 24 februarie. La alegerile parlamentare avem o opțiune: UNIREA

Unioniștii de UNESC pe 24 februarie. La alegerile parlamentare avem o opțiune: UNIREA

Liderii unioniști civici au anunțat pe 26 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, participarea în următoarea campanie electorală. Decizia a fost luată în urma conjuncturii politice actuale, în care majoritatea partidelor declarate unioniste s-au retras sau și-au anunțat susținerea pentru alte formațiuni politice, pe listele cărora unioniștii nu au loc.

Ion Leașcenco a declarat că decizia de a se implica în această campanie a fost catalizată de necesitatea reprezentării electoratului unionist în această campanie:

,,Unioniștii nu s-au simțit niciodată reprezentați de actorii politici încât să le ofere mandat de încredere. Primesc zilnic zeci de apeluri, în care primari, artiști, consilieri locali mă întreabă ce facem, pe mâinile cui lăsăm unirea. Acești oameni, oamenii noștri, trebuie reprezentați cu demnitate în viitorul parlament“, a declarat Ion Leașcenco.

Anatol Ursu spune că este timpul ca toate proiectele unioniste desfășurate la nivel civic să ia amploare, iar acest lucru este posibil doar prin implicarea actorilor civici în politică:

,,Unioniștii sunt cea mai activă partea a societății civile. Mai mult de o treime din primăriile din republică au acorduri de înfrățire cu primării din România. Datorită colaborărilor au fost realizate proiecte de zeci și sute de mii de euro de care beneficiază direct cetățenii Republicii Moldova. Implicarea în actul guvernamental și stabilirea unor politici clare de colaborare multidimensională cu România este următorul pas logic care trebuie realizat în parcursul nostru spre Reunire“, susține Anatol Ursu.

Vasile Costiuc, actualul președinte al Partidului Democrația Acasă s-a arătat deschis spre colaborare cu tinerii unioniști: ,,Mă bucur că în sfârșit acești tineri, care au demonstrat ani de zile prin munca lor civică, absolut dezinteresată de orice fel de beneficii personale că sunt devotați cauzei, au decis să facă acest pas. Scopul participării în aceste alegeri este de a oferi o alternativă tânără, românească și cel mai important CURATĂ pentru oamenii noștri, pentru cei care așteaptă deja de 27 de ani pași concreți spre Unire.“

Următorul pas în consolidarea noii forțe politice unioniste este contactarea tuturor primarilor și consiliilor locare care au adoptat Declarații de Unire în anul Centenar.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.