Unioniștii anunță Mobilizarea

Unioniștii anunță Mobilizarea

Alianța pentru Centenar, în cadrul unei conferințe de presă, a relatat evenimentele ce vor fi organizate în ultimele luni ale Anului Centenar – 2018, informează TRIBUNA.

Președintele Blocului Unității Naționale (BUN), Ion Leașcenco, a comunicat mai multe detalii.

„Anul Centenarului este anul în care a început Unirea ca și proces ireversibil. Sunt câteva evenimente majore pe care urmează să le continuăm, dar și unele noi. Astfel, vom organiza un marș automobilistic unionist, la 23 septembrie, la Chișinău, în cadrul căruia vor merge în coloană 100 de mașini cu steaguri tricolore, acompaniate de muzică. În fruntea coloanei se va afla mașina cu Flacăra Unirii ce a fost adusă pe jos din Alba Iulia la Chișinău în cadrul Marșului Centenarului. Totodată, continuăm strângerea de semnături pentru modificarea Constituției României. În același timp, vom duce și flacăra unirii în fiecare localitate din Republica Moldova, iar la 1 decembrie ne strângem la Alba Iulia, capitala Unirii și încoronării regale a regelui Ferdinand I Întregitorul și a reginei Maria”, a conchis Leașcenco.

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „UNIREA – ODIP”, Vlad Bileţchi, a vorbit despre marșul automobilistic organizat de Alianța pentru Centenar. „Ne vom întâlni cu toții în PMAN, de acolo ne vom deplasa pe cele mai importante artere din Chișinău. Timp de 4-5 ore dorim să parcurgem majoritatea străzilor din Chișinău. Să demonstrăm că unioniștii au verde pentru unire”, a declarat el.

Prin urmare, Bilețchi s-a referit și la o citație din partea poliției, ca urmare a evenimentului „Marea Adunare Centenară”, organizat la 1 septembrie, la Chișinău. „În legătură cu 1 septembrie, am primit o citație pentru a fi audiat la Inspectoratul de Poliție Buiucani. Mă voi prezenta, voi veni și cu un avocat”, a declarat el.

Vicepreședintele Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”, Vitalie Prisăcaru, a comunicat mai multe detalii cu privire la colectarea unui milion de semnături.

„Ne-am propus să strângem un milion de semnături, din punct de vedere legal este nevoie de 500 de mii. Noi vrem să demonstrăm că suntem o forță. Acest milion va fi folosit pentru un referendum în România, care să modifice constituția și să aibă un scop: Unirea Republicii Moldova cu România. În urma referendumului, va fi adoptat un preambul, astfel fiecare guvernare care va veni în România va fi obligată să muncească pentru unirea Republicii Moldova cu România”, a conchis el.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.