Un tricolor uriaș, de 100 de metri, va fi întins peste Prut

Un tricolor uriaș, de 100 de metri, va fi întins peste Prut

Un tricolor uriaș, de 100 de metri, va fi întins peste Prut de mii de persoane, în ultima zi din an și pentru întâmpinarea anului 2018, când este marcat Centenarul Marii Uniri.

Pe 31 decembrie, la ora 14:00, din fața primăriei din Fălciu, coloana de manifestanți va porni înspre podul de la Prut, care în acest moment nu mai este funcțional.

La 100 de ani de la Marea Unire, românii de pe cele două maluri ale Prutului vor trece steagul de 100 de metri peste pod, cerând astfel, alături de autoritățile locale, ca acest pod și celelalte 22 existente în perioada interbelică să fie reabilitate și funcționale, pentru ca râul să nu mai fie o barieră între frați, scrie Infoprut.ro.

Manifestările vor continua apoi la Casa de Cultură din localitate, unde se va sărbători Anul Nou, și cu demararea manifestărilor din cadrul Centenarului Marii Uniri.

Petrecerea de Revelion va fi însuflețită de recitaluri folclorice susținute de soliști și ansambluri din România și Republica Moldova, trecerea dintre ani fiind punctată de un spectacol de artificii în aer liber, iar partenerii din administrația locală asigură mâncare și băutură tradițională.

Ion Leașcenco, președintele BUN, a declarat că pregătirile pentru revelion sunt în toi după o vizită în raionul  Cantemir.

”Astăzi am fost în raionul Cantemir unde am avut mai multe întâlniri cu primari și lideri locali.
La Capaclia, gazdă ne-a fost domnul primar Alexei Busuioc ( director executiv CALM)
Ne-am bucurat de receptivitatea primarului de Sadâc, domnul Ion Gârnu, care și-a arătat disponibilitatea de a participa cu o parte din consăteni la acest eveniment și de domnul primar de Cociulia, Putregai Vladimir, un ales local care vorbește cu mult patos despre istorie, neam și țară.
Am mers la Stoianovca, sat devenit mai nou foarte cunoscut datorită “băieților cu pulovere”, localitate aflată în imediata apropiere a podului feroviar de la Fălciu.
Primarul Petru Malcov, chiar dacă reprezintă un sat cu o majoritate etnică bulgară, s-a bucurat de această inițiativă și a reiterat necesitatea redeschiderii podului care va da un impuls economic comunității. Deasemenea, dumnealui, ne-a vorbit despre vechiul pod de lemn aruncat în aer de sovietici și despre podul de flori din 1990 la care au participat și locuitorii satului Stoianovca.
Am fost la primăriile satelor Țiganca și Gotești, pe domnul primar Chicicov Panainte l-am surprins în organizarea unei noi înfrățiri și atragerea de noi fonduri pentru proiectele din sat.Am ajuns pentru a treia oară în acest an la Cimitirul Eroilor de lângă Țiganca, unde drapelele au fost coborâte în bernă în memoria Regelui Mihai. Am ajuns la Mănăstirea Țiganca și la biserica din Cania, unde parintele Vasile Burduja a primit cu bucurie această veste și chiar s-a arătat dispus să anuleze toate planurile pentru un frumos revelion al Centenarului.
Primarul din satul Coștangalia, domnul Hantea Tudor, și-a arătat și dumnealui disponibilitatea de a fi parte, alături de comunitatea locală, la manifestarea care va uni pentru câteva ore malurile Prutului.

Continuați să vă înscrieți la eveniment aici
Să întindem un tricolor de 100 de metri și să petrecem românește până dimineața lui 2018!
Ne vedem la Prut! “

„Anul 2018 este deosebit de important pentru noi, deoarece marchează Centenarul Marii Uniri a tuturor românilor, din 1918. Începem 2018 la Prut privind spre Basarabia, către care ne concentrăm eforturile civice pentru a împlini cel mai frumos vis realizabil al generației noastre: reîntregirea. Îi invităm de Revelion alături de noi la Fălciu, în județul Vaslui, pe toți cei care cred în Unire. Împreună cu frații noștri de peste Prut vom striga într-un singur glas: Vrem Unire!”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

No Comments