Sondajele vorbesc despre Unire. Cifrele care arată că unioniștii se vor regăsi în viitorul Parlament de la Chișinău

Sondajele vorbesc despre Unire. Cifrele care arată că unioniștii se vor regăsi în viitorul Parlament de la Chișinău

Unirea Republicii Moldova cu România este dorită de un sfert din populația dintre Prut și Nistru. Cel puțin asta arată ultimul sondaj realizat de Barometrul Socio-Politic.

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum pentru Unirea Republicii Moldova cu România 26% ar vota pentru, 57% – contra, 7% – nu ar participa, 9% – sunt indeciși, iar 1% – nu au dat răspuns.

O altă întrebare referitoare la orientarea politică a cetățenilor, arată că 7% din populație susțin partidele declarate Pro-unire cu România.

La întrebarea „Care aţi dori să fie orientarea celor care vor conduce Republica Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?”, 6% din cetățeni își doresc ca aceasta să fie o orientare Pro-unire cu România.

Dacă opțiunea respondeților unioniști care au participat la sondaj se va materializa într-un vot acordat promotorilor reunirii pe 24 februarie la alegerile parlamentare, atunci în viitorul legislativ de la Chișinău vom duce voci care luptă de ani BUNi pentru reîntregirea țării. Printre aceștia sunt liderii civici unioniști, care și-au anunțat pe 26 decembrie intenția de a participa la scrutinul parlamentar: Ion Leașcenco, Anatol Ursu, Alina Panico. 

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1502 respondenţi, cu marja de eroare ±2.5% în perioada, 11 – 23 decembrie 2018.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.