Provocare românească! Studenții basarabeni din România votează Partidul Unirea – Democrația Acasă pe 24 februarie

Provocare românească! Studenții basarabeni din România votează Partidul Unirea – Democrația Acasă pe 24 februarie

Studenții basarabeni din România votează Unirea – Democrația Acasă pe 24 februarie, la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de o serie de tineri basarabeni, care își urmează parcursul academic la universitățile din România. În scurte filmulețe, postate pe paginile lor de facebook, tinerii își exprimă susținerea pentru liderii unioniști, care fac parte din cadrul fracțiunii Unirea – Democrația Acasă, în cursa electorală. Totodată, studenții au lansat și o provocare pentru colegii lor din alte centru universitare, să continue acest val, lansat de ei, de conștientizare națională.

Valeria Găvoază, studentă la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, care urmează programul Erasmus în Belgia, la Unversite Catholique de Louvain, a spart gheața și a anunțat într-o intervenție video pe pagina sa de Facebook, că va merge pe 24 februarie acasă, în Republica Moldova, și va vota Partidul Unirea – Democrația Acasă, pe listele căruia figurează liderii unioniști Anatol Ursu, Ion Leașcenco, dar și oameni de cultură care susțin dezideratul Unirii – Zinaida Bolboceanu sau Petru Vutcărău. Tânăra a explicat și motivele pentru care își va pune ștampila de vot pe #11UNIRE.

,,Eu pe 24 februarie o să-i votez pe băieții de la Unirea – Democrația Acasă, despre care probabil nu ați auzit de la televizor pentru că nu au furat milioane ca să reușească să le cumpere, însă puteți să-i urmăriție pe internet să vedeți ce fac, să vă informați și dacă considerați, la fel ca mine, că merită să fie votați și că aceasta este unica alternativă în Republica Moldova – Unirea cu România, atunci mergeți pe 24 februarie și pentru asta votați”, a declarat Valeria Găvoază.

?Încă nu aveți planuri pentru 24 februarie??Ce ziceți dacă am merge la vot?!?Încă nu știți pe cine să votați??Ce ziceți de ei?! ??=??Eu aleg UNIREA.#basarabiaeromânia #românianaavutgranițălaprut#unireaobiectivnațional #haiacasăsăvotăm#24februarie #votezacasă #fărăfoști

Geplaatst door Valeria Găvoază op Maandag 28 januari 2019

Exemplul Valeriei a fost urmat de Maria Panainte și Daniela Maimescu, studente la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, care au anunțat într-un video postat pe Facebook că pe 24 februarie vor vota tinerii unioniști.

,,Studenții din diaspora nu au uitat de ce se întâmplă acasă. Studenții basarabeni din România, votează tinerii unioniști”, a declarat Maria Panainte.

Noi avem siguranța că încă mai putem schimba ceva…Dacă nu noi, atunci cine?Acest filmuleț a fost realizat împreună cu Daniela Maimescu și vine să îndemne fiecare cetățean al Republicii Moldova să iasă la vot pentru că #VotulTauContează.Studenții Basarabeni din România votează tinerii unioniști!!Numărul 11 în buletinul de vot și/sau lista Unirea- Democrația acasă. —————————————————————————————————-Provocarea merge câtre:Secher AndreeaAndrei BrinovanuMacari Alexandra#FF #NUfiGandac #Voteaza #24Februarie #noifacemPuterea #DAILAVOT #nr11 #farafosti

Geplaatst door Maria Panainte op Zondag 27 januari 2019

Tinerele au lansat, cu această ocazie, o provcare către studenții basarabeni, bursieri ai statului român, din centrele universitare din România, să le urmeze exemplul.

Alegerile parlamentare din Republica Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului mixt de vot. Partidul Unirea – Democrația Acasă, pe listele căruia fac parte lideri uniniști veniți din mediul civic, se află pe locul 11 în buletinele de vot pe circumscripțiile naționale.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.