În pragul zilei de 1 decembrie, flacăra Unirii a ajuns în comuna Drăsliceni

În pragul zilei de 1 decembrie, flacăra Unirii a ajuns în comuna Drăsliceni

O replică a Flacării Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia și purtată în Marșul Centenar pe jos 1.300 km, a fost transmisă duminică, 25 noiembrie, unioniștilor din comuna Drăsliceni, raionul Criuleni. 

Unioniștii au fost întâmpinați cu fanfara și de susținătorii cauzei naționale din Drăsliceni, care împreună cu autoritățile au organizat un eveniment unionist dedicat Centenarului Marii Uniri.

”Ne bucurăm să ne aflăm aici la doar câteva zile de la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Transmitem această flacără domnului primar, să o poarte cu grijă și să readucă aminte mereu localnicilor despre visul nostru, care deja este un proiect, iar prin eforturi comune îl vom realiza împreună”, a menționat Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

La rândul său, primarul comunei Drăsliceni, Petru Buzu a ținut să mulțumească tinerilor pentru eforturile despuse în favoarea apropierii celor două maluri de Prut.

”Pe 1 iulie, când a fost aprinsă flacăra Unirii la Alba Iulia, am fost și eu prezent, iar replica flăcării adusă astăzi în Drăsliceni a fost mult așteptată. Este momentul ca împreună cu toți locuitorii să tindem spre o țară puternică”, a menționat Petru Buzu.

Pe lângă Flacăra Unirii, unioniștii au venit în dar cu o copie a actului Unirii de la 27 martie 1918 și o hartă a României Mari, în granițele ei firești. Evenimentul a fost încheiat cu o horă a Unirii.

Comuna Drăsliceni este cea de-a 26-a localitate din R. Moldova care a adoptat o declarație de Unire cu România.

Aducem Flacara Unirii la Drasliceni

Опубликовано BUN Воскресенье, 25 ноября 2018 г.

Hora Unirii la Ratuș!

Опубликовано Ion Leașcenco Воскресенье, 25 ноября 2018 г.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.