Partidul Democrația Acasă a prezentat cei patru candidații unioniști din circumscripțiile uninominale

Partidul Democrația Acasă a prezentat cei patru candidații unioniști din circumscripțiile uninominale

Unioniștii care vor participa la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele Partidului Politic Democrația Acasă au anunțat că vor avea candidați în patru circumscripții uninominale. Într-o conferință de presă la IPN, Ion Leașcenco, unul dintre candidați, a declarat că Partidul Politic Democrația Acasă va prezenta în scurt timp o listă de candidați  pe circumscripția națională, iar în circumscripțiile uninominale formațiunea a decis să aibă candidați doar în circumscripțiile în care au șanse mari  să le căștige, iar în celelalte circumscripții vor susține candidații din partea altor partide de dreapta, candidați care de-a lungul timpului sau manifestat ca persoane care promovează și susțin unirea Republicii Moldova cu România, anunță realitatea.md

Astfel, potrivit lui Ion Leașcenco, candidații Partidului Politic Democrația Acasă pe circumscripțiile uninominale sunt:

  • Anatol Ursu (circumscripția numărul 22 Ialoveni);
  • Zinainda Bolboceanu (circumscripția numărul 35 Căușeni);
  • Mihai Goian (circumscripția numărul 16 Ungheni);
  • Ion Leașcenco (circumscripția numărul 15 Călărași, Ungheni).

Potrivit lui Ion Leașcenco, candidații unioniști de la alte partide politice de dreapta pe care Partidul Politic Democrația Acasă îi susține în alegerile sunt: primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care va candida pe circumscripția nr. 40 Cimișlia; Maria Ciobanu, care va candida pe circumscripția nr. 14 Telenești; Petru Frunză, primarul satului Puhoi, care va candida pe circumscripția nr. 37 Răzeni, Ialoveni; Vladimir Putregai primarul satului Cociulia, care va candida pe circumscripția nr. 41  Leova.

Partidul Politic Democrația Acasă îi mai susține pe directorul Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, circumscripția nr. 47, Eleonora Cecavschi, candidat pe circumscripția nr. 48, Lilian Carp, circumscripția nr. 21 Criuleni, Vlad Bilețchi, candidat în circumscripția nr. 26 Centru, Buicani.

Anatol Ursu, candidat pe circumscripția nr. 22 Ialoveni, a ținut să sublinieze că decizia de a susține candidați de la alte formațiuni în circumscripțiile uninominale în care Partidul Democrația Acasă nu are candidați a venit în urma solicitărilor electoratului unionist din teritoriu, care a întrebat cu cine să voteze. Partidul Democrația Acasă îl susține și pe Ion Terguță, care, deși nu s-a manifestat ca o persoană unionistă, susține vectorul european și care candidează pe aceeași circumscripție cu liderul PDM Vlad Plahotniuc.

Sursa: realitatea.md

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.