Parada portului popular la Cernăuți Pe 14 mai 2017, la Cernăuți, a avut loc cea de a treia ediție a sărbătorii Parada Portului Popular Românesc, o sărbătoare frumoasă, de suflet, la care au participa reprezentanții Blocului Unității Naționale

BUN îi mulțumește domnului Vasile Tarâțeanu pentru invitație și pentru munca zilnică pe care o face întru păstrarea vie a flăcării românismului la Cernăuți. Parada a avut loc pe fosta stradă Domnească, pietonala a orașului,actualmente Olga Kobyleanska. La eveniment au participat ES doamna Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți, domnul ministru-consilier Ionel Ivan, primarul orașului Cernăuți Oleksii Kaspruk, distinsa cântăreață Maria Iliuț și multă lume BUNă și frumoasă la suflet.

Alături de românii din satele bucovinene și nord-basarabene, la eveniment au participat și reprezentanți ai minorităților poloneză, evreiască, dar și huțuli din Putila, probabil cea mai retrasă localitate din actuala regiune Cernăuți. Strada pietonală din capitala Bucovinei a fost transformată pentru o jumătate de zi în una cu adevărat românească, plină de cântec, de joc şi de voie bună.

No Comments