O parere din diaspora unionistă din Italia

O parere din diaspora unionistă din Italia

Într-un articol publicat de jurnalista Elena Robu, diaspora unionistă din Italia transmite un mesaj de unitate națională.

Apreciez curajul și sinceritatea acestei doamne, Tatiana Ciobanu, pe care am cunoscut-o la Veneția. Are o gândire limpede, pe care o exprimă într-o limbă română frumoasă. Îndemnul pe care îl face sper să fie un exemplu și pentru ceilalți care sunt mulți și probabil încă nu au curajul să se exprime, inclusiv în comentarii pe rețelele de socializare, așa cum a făcut-o Tatiana Ciobanu, stabilită la Roma deja de 18 ani și care este dedicată în totalitate proiectului Unirii.

”Dragă Elena, nu te mira de întrebări și chiar suspiciuni, avem o populație decepționată de tot și de toate, amăgită și folosită la fiecare pas, e firesc că nimeni nici chiar cei cu cele mai curate și frumoase intenții nu este crezut. Misiunea ta este nobilă, în oarecare măsură încerci să substitui lipsa efectivă a unei guvernări care ar trebui să se intereseze de viața cetățenilor plecați pe spatele cărora în teorie stau și ei, căci doar prin faptul că aceștea muncesc și mai țin în picioare rămășițele economiei moldovenești, mogulii statalității își pot continua forfoteala coruptă de jaf.

Personal îți sunt recunoscătoare pentru că ai fost cea care ai dus vocea mea și a a unioniștilor spre deosebire de guvernanții noștri care au încercat mereu s-o ignoreze cu scuze de tot genul. Ba că Românii ne-au chidanit, de atâtea ori, vorba Ministrului Buliga, ba că Trenul s-a dus, vorba lui Filat, ba că Nu e acum momentul să vorbim despre Unire cu toate că partidul meu este unionist, vorba lui Artur Gutium.

Ar trebui să se implice în politică oameni ca tine, curați, receptivi, curajoși, se vede însă că acest spațiu de compromise nu este unul prea atractiv pentru cei care mai cred în idealuri. Mă regăsesc în cuvintele Anei Blandiana care îi reproșează lui Alexandru Paleologu care invita să se temine cu angelismul Alianței Civice: „Cinica mărturisire a disprețului pentru angelism, ca și inventarea sarcastică a termenului menit să basculeze în ridicol încăpățânarea noastră legată de posibilitatea introducerii moralei în politică ne-au trezit brusc făcându-ne să ne rușinăm de propriile noastre iluzii”. Fraza este din cartea de memorii „Fals tratat de manipulare”, pe care trebuie s-o citească fiecare român.

Nu ne-am rușinat niciodată de viziunile noastre unioniste, iar politicienii moldoveni au avut doar un singur motiv pentru a ignora vocea conștiinței neamului românesc din Basarabia: interesele personale oligarhice pe fondalul unei statalități imorale, care perpetuază dezbinarea de Neam și Țară cu proiectul Moldova are viitor”.

Așadar, niciodată nu este prea târziu pentru a manifesta o atitudine proprie față de lucrurile care se întâmplă în jur, dar și față de destinul țării tale!

Scrie Elena Robu pe blogul său.

 

No Comments