Mai puțin de 100 kilometri. Ion Mărgineanu a intrat în județul Alba

Mai puțin de 100 kilometri. Ion Mărgineanu a intrat în județul Alba

Fostul deputat în primul Parlament, Ion Mărgineanu în vârstă de 77 de ani, mai are mai puțin de 100 km până a ajunge la Alba Iulia, pe jos, unde și-a propus ca scop că să ajungă pe 1 decembrie la Alba Iulia, România, să marcheze Centenarul Marii Uniri, străbătând peste 500 de kilometri.

Zilele trecute Ion Mărgineanu a plecat din Coroisânmărtin, Județul Mureș spre Târnăveni. Zilnic fostul deputat în primul Parlament parcurge câte 15-20 de km.

Dar începând de la Piatra Neamț, Ion Mărgineanu nu parcurge singur acest traseu lung. Fostului profesor i s-a alăturat Dan Gherghelaș, care a fost inspirat de gestul conaționalului său de peste Prut și a vrut să îi urmeze exemplul.

Ion Mărgineanu are și o pagină de Facebook, numită Ion Mărgineanu și Unirea, unde publică zilnic fotografii și împărtășește impresiile despre locurile și oamenii pe care i-a întâlnit.

MOȘ ION MĂRGINEANU ȘI UNIREA

Ion Mărgineanu are 77 de ani, a pornit pe jos din Bălți, Rep. Moldova spre Alba Iulia, la 1 noiembrie, ca să transmită fraților români un mesaj de 1 Decembrie. Drumul Unirii, lung de peste 500 km, îl parcurge din dragoste pentru România iar zilele acestea a ajuns și în județul Mureș.

Опубликовано TVR Tîrgu Mureş Пятница, 23 ноября 2018 г.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.