La București a avut loc o nouă ședință a Alianței pentru Centenar

La București a avut loc o nouă ședință a Alianței pentru Centenar

La București a avut loc o nouă ședință a Alianței pentru Centenar la care au participat reprezentanții mai multor asociații semnatare, printre care George Simion (Acțiunea 2012), Ion Leașcenco (BUN), Marian Clenciu ( Pro Basarabia și Bucovina), Tudor Vișanu (ANRM), istoricul Constantin Corneanu și mai mulți unioniști din București.
Oraganizatorii au venit cu următoarea Ordine de Zi: ApC 6.12.2017

1. Prezentarea unui rezumat al activității Alianței pentru Centenar la 4 luni de la fondarea acesteia. Observații și sfaturi pentru viitor.

2. Evaluarea colaborării între cele 130 de organizații în august-noiembrie 2015, cu scopul îmbunătățirii acesteia. Observații și sfaturi pentru viitor.

3. Prezentarea planului acțiunilor majore ale Alianței pentru Centenar pentru anul 2018:
a) utilizarea Platformei www.Unire2018.ro.
b) Manifestare unionistă la Chișinău, 25 martie 2018.
c) Marș Alba Iulia-Chișinău, vara anului 2018.

4. Prezentarea planului acțiunilor organizațiilor Alianței pentru Centenar din București și evaluarea contribuției celorlaltor organizații pentru realizarea acestor acțiuni.

5. Diverse.

La ședința APC din 06 Decembrie 2017, s-a hotărât necesitatea implicării tuturo trusturilor mari de presă în promovarea ideii reunirii, scrisori deschise adresate președintelui și guvernului României, un lobby internațional pro-unire la Bruxelles și Washington. Au fost discutate detalii despre organizarea evenimentelor din perioada imediat următoare dedicate centenarului.

Unioniștii din ambele state românești au conchis prin inițiativa de a sărbători revelionul reîntregirii pe malul Prutului și implicarea cât mai activă, de pe acum, în pregătirea marșului din 25 martie de la Chișinău.

No Comments