Judeţul Arad are încă un “frate” în Republica Moldova: Raionul Ialoveni

Judeţul Arad are încă un “frate” în Republica Moldova: Raionul Ialoveni

Consiliul Judeţean Arad a semnat un nou acord de cooperare cu un raion din Republica Moldova. După “înfrăţirea” cu Raionul Ungheni, acum Judeţul Arad a semnat un acord de cooperare cu Raionul Ialoveni.

Documentul a fost semnat de cei doi preşedinţi ai judeţelor, respectiv Iustin Cionca, din partea Aradului, şi Lilian Carmanu, din partea Ialoveniului.

“Ne-am propus să realizăm legături între instituţiile şi cetăţenii din România şi Republica Moldova, legăturile deja existente să le consolidăm şi să semnăm Acordul de Cooperare dintre judeţul Arad şi Raionul Ialoveni, care lărgeşte sfera colaborării noastre cu Republica Moldova. Din punctul meu de vedere, triunghiul Arad-Ungheni-Ialoveni este unul în care fiecare dintre cele trei comunităţi are de învăţat de la cealaltă. Este un triunghi în care îmi doresc să găsim soluţii comune de dezvoltare şi promovare, transferând relaţia noastră de la nivel administrativ, la nivelul afacerilor, instituţiilor şi al cetăţenilor”, a declarat Cionca.

De cealaltă parte, omologul lui moldovean a spus că “sunt convins că această colaborare va fi reciproc avantajoasă, nu doar în domeniul economic, ci şi cultural, turistic sau educaţional. Legătura sufletească dintre noi şi Arad s-a oficializat acum, prin semnarea acestui acord de colaborare care deschide perspective economice noi, pentru ambele părţi”.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.