Ion Leașcenco, președintele BUN, în cursa electorală. Liderul unionist va candida la funcția de deputat pe circumscripția nr. 15 Călărași

Ion Leașcenco, președintele BUN, în cursa electorală. Liderul unionist va candida la funcția de deputat pe circumscripția nr. 15 Călărași

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripția nr. 15 Călărași. Liderul unionist a depus astăzi, 2 ianuarie, dosarul de candidatură la Comisia Electorală din Călărași.

,,În calitate de candidat independent voi reprezenta circumscripția nr. 15 Călărași, iar pe listă vom vota UNIREA. Mizăm pe sprijinul unioniștilor din localitățile care au adoptat declarații de Unire în aceste alegeri, ei merită să fie reprezentați în viitorul legislativ. Suntem gata să luptăm, însă trebuie să cunoască fiecare – lupta noastră este una pozitivă, ne axăm pe forța tânără unionistă și nu răspundem la atacurile venite din partea contracandidaților”, a declarat Ion Leașcenco.

Călărași este al doilea oraș care a semnat declarația de Unire. Consiliul raional Călărași este unul dintre cele patru consilii care a votat actul de reîntregire a țării. Raionul Călărași este singura unitate teritorial administrativă unde majoritatea primăriilor au semnat Declarația de Unire.

Liderii unioniști și-au unit forțele în cursa electorală din 2019 pentru a duce mesajul Unirii în Parlamentul Republicii Moldova. În cadrul unei conferințe de presă, din 26 decembrie 2018, unioniștii au anunțat că vor participa și în calitate de candidați intependenți pe circumscripții uninominale, dar și pe listele Partidului Democrația Acasă.

Alegerile parlamentare în Republica Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului mixt de vot.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.