Gest impresionant în An Centenar // 26 elevi din Craiova au semnat pentru Unirea Basarabiei cu România

Gest impresionant în An Centenar // 26 elevi din Craiova au semnat pentru Unirea Basarabiei cu România

În ajunul datei simbol – 1 decembrie, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, 26 de elevi din România au semnat pentru Unirea Basarabiei cu România. Este vorba de curajoșii elevi ai clasei a III-a ”C” din cadrul Școlii nr. 24 ”Sf. Gheorghe”, Craiova, județul Dolj. Acțiunea simbolică a elevilor craioveni reprezintă o premieră la nivel național.

Inițiativa îi aparține elevului clasei a III-a ”C”, Laurențiu Darius și încurajată de toți colegii acestuia. Acțiunea a avut loc după ce elevii au fost informați, de către doamna prof. Ecaterina Cîrstocea, despre semnificația celor 100 de ani de la Marea Unire și locul Basarabiei în istoria României. 

În cadrul unei acțiuni dedicate Centenarului le-am povestit elevilor despre semnificația Marii Uniri de la 1918, ce sărbătorim la 1 decembrie și despre Basarabia – pământ românesc. Elevii au rămas impresionați de istoria legată de Basarabia, acolo unde sunt frații noștri peste Prut. În pauză, elevul Laurențiu Darius, din propria inițiativă, eu nu i-am sugerat abolut nimic, am fost pusă în fața faptului împlinit. Pe o coală de hârtie, Laurențiu a scris: ”Doresc Unirea Basarabiei cu România, iar toți membrii clasei au semnat. După pauză, elevii m-au anunțat despre frumoasa lor acțiune”, a declarat Ecaterina Cîrstocea.

Potrivit actului simbolic, elevii clasei a III-a ”C”, își ”Doresc Unirea Basarabiei cu România!”

Acțiunea micilor eroi a fost urmată de un recital de poezii patriotice, confecționare de brățări tricolore și a unor hărți cu România Mare.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.