FOTO, VIDEO // Flacăra Unirii, la Parcova – prima localitate care a adoptat o declarație de unire cu Țara-Mamă

FOTO, VIDEO // Flacăra Unirii, la Parcova – prima localitate care a adoptat o declarație de unire cu Țara-Mamă

Astăzi, 22 octombrie, membrii Blocului Unității Naționale au transmis Flacăra Unirii unioniștilor din Parcova. Cu această ocazie, primarul localității, Marcel Snegur, a organizat o manifestație patriotică.

Președintele Blocului Unității Naționale a mulțumit primarului de Parcova pentru faptul că menține flacăra românismului aprinsă în sufletele oamenilor și pentru acțiunile unioniste desfășurate în nordul Republicii Moldova.

”De fiecare dată când am venit aici, am văzut că locuitorii comunei Parcova împărtășesc cu adevărat cauza reîntregirii”, a menționat Ion Leașcenco.

Flacăra Unirii, simbol al unității naționale, a fost înmânată primarului de către coordonatorul Marșului Centenar, Nicolae Capcelea. Pe lângă flacără, unioniștii au venit în dar cu un tricolor și o copie a actului Unirii de la 27 martie 1918.

”Ne mândrim cu voi, tinerii, care ați dus această flacără, pe jos, din România noastră. Cu tot efortul, împreună cu cetățenii noștri, vom promova unionismul în continuare”, a menționat primarul de Parcova, Marcel Snegur.

Unioniștii își propun ca Flacăra Unirii să ajungă în fiecare localitate din Republica Moldova, acolo unde se simte românește și se luptă pentru idealul național.

Comuna Parcova este prima localitate de pe teritoriul Republici Moldova care a adoptat o declarație de Unire cu România, la 23 ianuarie 2018.

Aducem Flacăra Unirii la Parcova, prima localitate ce a adoptat Declarația de ReUnire cu Țara! ?????

Опубликовано Ion Leașcenco Понедельник, 22 октября 2018 г.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.