(Foto) Strășeni – primul raion consilierii căruia au semnat o Declarație de Unire

(Foto) Strășeni – primul raion consilierii căruia au semnat o Declarație de Unire

Pe data de 16 februarie 2018 un grup de consilieri din Consiliul Raional Străşeni au semnat Declarația de Unire cu Patria mama-Romania. La ședința Consiliului raional în sală erau prezenți 29 consilieri raionali din 33 aleși. Declarația de Unire a fost semnată de 15 din ei, adică majoritatea.

Până astăzi, 21 februarie 2018, la cele 15 semnături inițiale s-au adăugat încă 3 ale consilierilor ce nu au fost prezenți la ședință, astfel, Declarația de Unire a Consiliului Raional Strășeni a fost semnată de 18 consilieri, inclusiv de vicepreședintele raionului Ion Ursu.

Numele semnatarilor: Vlad Căpățină, Robu Nicolae, Botnaru Sergiu, Marola Constantin, Sula Constantin, Nicolaev Ion, Ionita Constantin, Iovu Igor, Barsan Maxim, Topor Iurie, Avram Victor, Chircu Aurica, Jereghi Ludmila, Lozovanu Ion, Cotorobai Ion, Cavcaliuc Valeriu, Zosim Eugen, Lozovanu Valentina si Ion Ursu.

„Iar dacă unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină, când nu va mai fi graniță pe Prut”, se zice în declarație.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele raionului Strășeni Ion Ursu în cadrul ședinței Alianței pentru Centenar de la Chișinău.

https://www.facebook.com/groups/centenar/permalink/2079656118944482/ 

sursa: infostrășeni

No Comments