FOTO // Ion Mărgineanu: ”Vă rog să mă scuzați că am plâns…am plâns pentru Țara mea, pentru Basarabia și toată România”

FOTO // Ion Mărgineanu: ”Vă rog să mă scuzați că am plâns…am plâns pentru Țara mea, pentru Basarabia și toată România”

Profesorul Ion Mărgineanu își continuă drumul pe jos spre capital Unirii, Alba Iulia.

Astăzi, 16 noiembrie, este așteptat să ajungă la Bicaz Chei, iar ziua să o încheie cu o întâlnire de suflet la biblioteca ”Mihai Eminescu” din Bicaz, informează radiochisinau.md. Pe unde trece, are parte de întâlniri frumoase, iar oamenii sunt curioși să afle de la el mai multe despre Basarabia, despre călătoria sa și mesajul pe care îl duce cu el în capitala Unirii.

Ajuns pe meleagurile orașului Piatra Neamț, după ce a traversat mai multe comune ale județului, profesorul a avut parte de o întâlnire de suflet la biblioteca județeană ”G.T. Kirileanu” Neamț. A fost întâmpinat cu pâine și sare în aplauzele a zeci de nemțeni veniți să îl vadă. În holul bibliotecii Ion Mărgineanu a asistat la un program artistic de cântece patriotice, care l-au sensibilizat pe profesor.

”Vă rog să mă scuzați că un bărbat ca mine, la vârsta aceasta, am plâns. Dar am plâns nu pentru melodie, am plâns pentru Țara mea, pentru Patria mea, pentru Basarabia și toată România. Și nu am plans de jale, am plans de dorul oamenilor, de dorul basarabenilor”, a spus plin de emoții profesorul.

Primarul orașului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, i-a oferit în dar drumețului o Diplomă de Apreciere pentru ceea ce realizează în numele românismului.

Întâlnirea de suflet din incinta Bibliotecii Județene ”G.T Kirileanu” Neamț a avut loc în cadrul proiectului cultural ”Maluri de Prut-Basarabia Necunoscută”, care este desfășurat în parteneriat cu Radio România Chișinău.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=876&v=nYExeFzZUqw

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.