FOTO // 26 de ani fără Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Unioniștii au comemorat cele două inimi gemene

FOTO // 26 de ani fără Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Unioniștii au comemorat cele două inimi gemene

Pe data de 30 octombrie s-au împlinit 26 de ani de când cele „două inimi gemene” ale lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici au încetat să mai bată, în urma unui tragic accident rutier care a avut loc la Coșereni, în apropiere de București, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992.

În fiecare an, în această zi, Doina și Ion sunt comemorați pe ambele maluri ale Prutului. Astfel, în dimineața zilei de astăzi, membrii Blocului Unității Naționale au mers la monumentul din Chișinău a celor doi martiri unde au depus flori, au aprins lumânări și au ținut un minut de reculegere.

Omagiul de comemorare a continuat la mormântul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici de la Cimitirul Central din Chișinău, unde împreună cu membrii Mișcării Civice ”Tinerii Moldovei” și ai asociației ”Unirea-ODIP” au depus flori și și-au amintit de piesele valoroase pe care le-au lăsat cei doi.

”Întreaga activitate artistică a soţilor Aldea Teodorovici a însemnat promovarea ideii de unitate naţională. Reunirea acestui colț de Românie cu Țara a fost pentru ei cel mai sfânt ideal. Dovadă a unicității operei celor doi cantăreți ai limbii române, a integrității lor morale și a talentului incontestabil pe care îl posedau, este popularitatea și în zilele noastre a pieselor interpretate de aceste adevărate voci de aur ale muzicii contemporane românești. De datoria noastră este să aducem an de an omagiu celor doi patrioți și să realizăm visul existențial ai distinșilor patrioti, crezul reîntregirii țării pe care îl purtăm cu toții în sufletele noastre și efortul conjugat pentru realizarea unirii politice a Republicii Moldova cu România. Ei sunt turnul nostru de veghe, colindele noastre în Nașterea noi Românii, deșteptătorii Basarabiei veșnic vii în inimile noastre”, a menționat președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Accidentul cuplului Aldea-Teodorovici a ridicat multe semne de întrebare, unii spunând că a fost pur și simplu o întâmplare nefericită, alții însă au vorbit chiar despre o moarte premeditată a celor doi artiști.  Tragedia în care și-au pierdut viața Doina şi Ion Aldea Teodorovici a avut loc pe șoseaua DN2 în noaptea de 29 spre 30 octombrie în anul 1992. Impactul a fost atât de puternic, încât Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au murit pe loc.

foto: BUNradiochisinau.md

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.