Flacăra Unirii, la loc de cinste în Muzeul de Istorie a R. Moldova, după ce a însoțit marșul automobilistic unionist

Flacăra Unirii, la loc de cinste în Muzeul de Istorie a R. Moldova, după ce a însoțit marșul automobilistic unionist

În Chișinău, pe data de 21 octombrie, a fost organizat astăzi un marş automobilistic dedicat Centenarului. Marșul a fost însoțit de Flacăra Unirii prin toate cartierele Chişinăului şi într-un final a fost oferită Muzeului de Istorie a Republicii Moldova.
Unioniştii şi-au dat întâlnire lângă Universitatea Pedagogică Ion Creangă, după ce punctul de start al marşului automobilistic a fost modificat de două ori. Mai întâi – Piaţa Marii Adunări Naţionale, apoi Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, iar asta din cauza unui miting organizat de Partidul Democrat.
Participanții spun că obiectivul manifestației a fost extinderea mesajului de reUnirea și menținerea acestuia în R. Moldova, ca într-un final toți românii să fie reuniți într-o România Mare.

Unioniştii au purtat prin oraş Flacăra Unirii, care a fost adusă pe jos din Alba Iulia la Chişinău, în Marșul Centenar, desfășurat în perioada 1 iulie – 1 septembrie. Flacăra a fost donată Muzeului de Istorie a R. Moldova, va fi expusă în zona dedicată Unirii din 1918 și va putea fi văzută permanent de toți vizitatorii muzeului.

Pe 20 octombrie, o copie a Flăcării a ajuns și în Cimișlia, primul oraș de pe teritoriul Republici Moldova care a adoptat anul acesta o Declarație de Unire cu România.

Unioniștii își propun ca Flacăra Unirii să ajungă în fiecare localitate din Republica Moldova, acolo unde se simte românește și se luptă pentru idealul național.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.