#farafosti // Directorul Teatrului ,,Eugene Ionesco” din Chișinău, Petru Vutcărău, alături de unioniști în cursa electorală

#farafosti // Directorul Teatrului ,,Eugene Ionesco” din Chișinău, Petru Vutcărău, alături de unioniști în cursa electorală

Directorul Teatrului ,,Eugene Ionesco”, din Chișinău, Petru Vutcărău, s-a alăturat uninoștilor în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova. Actorul este al 6-lea membru pe lista Partidului Unirea – Democrația Acasă. 

Pe 26 martie 2018 Teatrul ,,Eugene Ionesco”, în frunte cu Petru Vutcărău a adoptat Declarația de Unire cu România. Potrivit directorului TNEI, instituția pe care o conduce a „făcut Unirea din 1991”, prezentând astăzi niște afișe ale teatrului din acele timpuri în care era trecut și Ministerul Culturii și Cultelor de la București.

Petru Vutcărău este orginar din Bardar, raionul Ialoveni. În anul 1990 fondează la Chișinău Teatrul „Eugene Ionesco”.Iar patru ani mai tîrziu organizează la Chișinău primul Festival Internațional de Teatru din Republica Moldova, Bienala Teatrului „Eugene Ionesco”, BITEI. A montat ca regizor peste o sută de spectacole atât în Republica Moldova, cât și în alte țări așa cum ar fi: Italia, Franța, România, Rusia, Japonia, Turcia.A predat actoria la diverse școli de teatru din Franța, Italia, Rusia și Japonia. Este Laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova.

Petru Vuctărău a primit certificatul de integritate de la ANI (Autoritatea Națională de Integritate) pe 21 ianuarie.

Partidul Unirea – Democrația Acasă a depus pe 21 ianuarie la Comisia Electorală Centrală lista partidului și celelalte documente necesare înregistrării candidaților la funcția de deputat în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Alegerile parlamentare din Republica Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului mixt de vot.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.