Fără tarife de roaming între R. Moldova și România. Acordul va fi semnat în cadrul ședinței comune a guvernelor de la București și Chișinău

Fără tarife de roaming între R. Moldova și România. Acordul va fi semnat în cadrul ședinței comune a guvernelor de la București și Chișinău

Cetățenii R. Moldova și cei ai României nu vor mai fi nevoiți să plătească tarife de roaming atunci când vor vorbi la telefon. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Pavel Filip în cadrul ședinței Guvernului.

Oficialul a menționat că astăzi a avut o discuție telefonică cu premierul Viorica Dăncilă, iar dânsa este de acord cu eliminarea tarifelor la roaming.

La 22 noiembrie curent, la București va avea loc ședința comună a celor două guverne. Sperăm că la această ședință va fi semnat acordul privind eliminarea tarifelor la roaming. Este un pas logic în acțiunile care ne apropie de România”, a declarat Filip.

Odată cu intrarea în vigoare a acordului, cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, care călătoresc fie în România sau în R. Moldova, vor avea acces la serviciile de roaming pentru apeluri și SMS la tarife naționale, iar tariful pentru navigarea pe internet va fi micșorat etapizat până în anul 2022, conform procedurilor stabilite la nivel european.

De asemenea, în cadrul ședinței comune vor fi abordate și alte chestiuni ce țin de apropierea R. Moldova de România. „Vom vorbi despre construcția podurilor și de stabilirea unor legături mai strânse”, a punctat premierul.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.