Eveniment ISTORIC. Unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului sărbătoresc Mica Unire la Iaşi

Eveniment ISTORIC. Unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului sărbătoresc Mica Unire la Iaşi

 

 

Unirea Principatelor Române din 1859 va fi sărbătorită de unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului la Iaşi, pe 24 ianuarie. Evenimentul va începe la ora 8.00, în Piaţa Unirii din Iaşi, transmite infoprut.ro.

Astfel, Alianţa pentru Centenar, care reuneşte peste o sută de organizaţii unioniste, îndeamnă unioniştii din România și Republica Moldova să marcheze împreună sărbătoarea Micii Uniri din anul 1859.

Precizăm că în noaptea dinspre 31 decembrie 2017 spre 1 ianuarie 2018, cei care simt și respiră românește au marcat în mod simbolic intrarea în anul Centenar al Marii Uniri de la 1918. Mai exact acest eveniment s-a realizat sub un tricolor imens, ce se întindea pe o distanță de o sută de metri și care a fost întins de unionişti peste Prut.

Potrivit unioniștilor, drapelul a unit, simbolic, cele două state aflate de o parte şi de alta a Prutului, fiind desfăşurat pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, care în prezent nu mai este funcţional. Mai mult, unioniştii au solicitat pe 31 decembrie repararea acestui pod.

No Comments