Despre noi

Blocul Unității Naționale

Blocul Unității Naționale (BUN) este o coaliție de asociații civice și grupuri de inițiativă care militează pentru reunirea cu România și drepturile românilor din afara granițelor țării.
Pe 16 mai 2015, peste 25 000 de oameni ieșiți în stradă la Chișinău au decis unirea forțelor civice, implicarea activă în campania electorală și organizarea unei Mari Adunări Naționale în luna iulie a aceluiași an. Manifestația s-a desfășurat fără incidente.


Organizațiile civice unioniste au hotărât să activeze în cadrul aceluiași bloc, numit BUN (Blocul Unității Naționale). Acestea se vor implica în campania electorală, înaintând candidaților din partea tuturor formațiunilor politice „Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”, care vizează o apropiere considerabilă față de România.
Din fac parte 22 de entităţi neguvernamentale, printre care Platforma Unionistă Acţiunea 2012, Mişcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova, Asociaţia Foştilor Deţinuţi şi Victime ale Represiunilor din Moldova.