De azi Flacăra Unirii va lumina și în Strășeni. Oleg Chicu: ”Flacăra din fruntea Marșului Centenar a unit cele două maluri de Prut”

De azi Flacăra Unirii va lumina și în Strășeni. Oleg Chicu: ”Flacăra din fruntea Marșului Centenar a unit cele două maluri de Prut”

Membrii Blocului Unității Naționale și ai Mișcării Civice ”Tinerii Moldovei” au transmis astăzi, 27 octombrie, Flacăra Unirii unioniștilor din Strășeni. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui eveniment grandios dedicat hramului orașului Strășeni.

În timpul înmânării Flăcării Unirii, Oleg Chicu, vicepreșeintele Blocului Unității Naționale, a menționat faptul că această flacără, care a stat în fruntea Marșului Centenar, deja a unit cele două maluri de Prut.

”Vă oferim această Flacără a Unirii în semn de cinste și respect. Să fie aprinsă mereu și să transmiteți tuturor că în Strășeni sunt mulți unioniști și români, iar această flacără transmite anume acest mesaj, de unitate a tuturor românilor. Prin Marșul Centenarului, cu această flacără, am reușit să unim cele două maluri ale Prutului”, a menționat Oleg Chicu.

La rândul său, primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, a mulțumit tinerilor unioniști pentru curaj și a menționat că împreună cu toți susținătorii cauzei naționale trebuie să promovăm adevărul istoric.

Amintim că, consiliul raional Strășeni a semnat o declarație de Unire la 21 februarie curent, devenind astfel a 41 localitate și primul raion care s-a pronunțat pentru unire, iar orașul Strășeni a semnat o declarație de Unire cu România la data de 24 martie curent.

Flacăra Unirii este înmânată la Strășeni!

Опубликовано Tinerii Moldovei Суббота, 27 октября 2018 г.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.