Consiliul Mondial Român își celebrează ”majoratul”. Ion Leașcenco: ”Să nu uităm de românii din teritoriile istorice. Granița din mințile oamenilor trebuie să dispară”

Consiliul Mondial Român își celebrează ”majoratul”. Ion Leașcenco: ”Să nu uităm de românii din teritoriile istorice. Granița din mințile oamenilor trebuie să dispară”

Astăzi, 26 octombrie, Consiliul Mondial Român își celebrează ”majoratul”. Acum 18 ani, de ziua Sfântului Dumitru, pe data de 26 Octombrie 2000 ora 13:55 (România), se puneau bazele Consiliului Mondial Român sub denumirea inițial propusă de Consiliul Național Mondial Român. Certificatul de naștere a noii organizații era lansat în spațiul public sub forma unui Protocol.
În textul Protocolului sunt exprimate următoarele idei:

Considerând că a sosit momentul apropierii și consolidării relațiilor interromâne în cadrul societății românești global distribuite, organizațiile semnatare ale acestui Document, au decis să-și unească eforturile și resursele în cadrul Consiliului Mondial Național Român pentru a contribui la renașterea spiritului național, păstrarea identității naționale și reclădirea unității neamului.

Această alianță având caracter de consultare și coordonare este deschisă tuturor organizațiilor și asociațiilor legal constituite, mijloacelor de presă, radio și televiziune și va desfășura activități:
– în folosul întregii societăți românești
– pentru restructurarea fundamentala a relațiilor cu autoritățile române pe baza respectului și recunoașterii actualei alianțe ca una dintre forțele reprezentative a românilor
– pentru creșterea importanței și influenței națiunii române în raport cu autoritățile naționale și organismele internaționale, în conformitate cu principiile și scopurile din Anexa însoțitoare, parte componentă a actualului Protocol.

Cu ocazia celebrării celor 18 ani de la constituirea CMR, președintele Blocului Unității Naționale, director al Reprezentanței CMR Basarabia și regiunile istorice românești, Ion Leașcenco, a specificat importanța campaniilor de informare despre necesitatea Unirii și a adresat un mesaj de felicitare Consiliului Mondial Român.

”În acest final de an centenar haideți să ne conjugăm eforturile și să apropiem cele două maluri ale Prutului. Trebuie să continuăm campaniile de informare despre necesitatea imperativă a unirii Republicii Moldova cu România, astfel încât, granița din mințile oamenilor să dispară, iar în scurt timp și granița politică dintre cele două state românești. Să nu uităm de românii din teritoriile istorice înstrăinate, dar și de românii din Transnistria. În acest sens, voi participa în acest final de săptămână la o conferință organizată la Adjud, eveniment unde se va discuta problematica românilor transnistreni. La mulți ani, români de pretutindeni! La mulți ani, CMR! La mulți ani, România Mare!”, a declarat Ion Leașcenco.

”Astăzi, putem constata că ideea generoasă care a stat la baza constituirii CMR continuă prin dezvoltarea unor filiale, nu numai în Statele Unite, dar și în Europa și mai ales în România, dintre care aș remarca CMR-Dobrogea sau CMR-București/Ilfov componente ale Reprezentanței CMR-România, aprobată încă din anul 2003 printr-o Hotărâre de Guvern”, a conchis Mircea Popescu, președintele Consiliului Mondial Român.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.