CENTENAR // ”Marșul Unirii” adună unioniștii pe 1 decembrie la Alba Iulia

CENTENAR // ”Marșul Unirii” adună unioniștii pe 1 decembrie la Alba Iulia

De Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia vor avea loc un șir de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri: paradă militară spectaculoasă, festivități, concerte de muzică populară și cântece patriotice, tradiționala masă populară oferită de autorități și nelipsitele focuri de artificii.

Tot pe 1 decembrie se va desfășura și ”Marșul Unirii”. Acesta a fost inclus în programul oficial, după ce preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, a anunţat marți, 13 noiembrie, că intră în greva foamei, nemulţumit că „Marşul Unirii” nu a fost introdus în programul oficial al manifestărilor de la Alba Iulia din 1 Decembrie.

Manifestația a fost anunțată încă de la începutul lunii noiembrie, într-o conferinţă de presă susţinută de unioniști la Alba Iulia. Sunt așteptați zeci de mii de oameni să participe pe 1 decembrie la „Marşul Unirii”, acţiune la care se vor alătura şi participanți din R. Moldova, dar şi români din diaspora.

„Marşul Unirii” va debuta, în jurul orei 08:00, în zona gării, urmând ca apoi să se plece pe un traseu de şase kilometri până în Piaţa Tricolorului. Pe parcursul traseului vor răsuna melodii patriotice specifice şi drapele uriaşe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului.

Vezi aici: Programul complet al manifestațiilor 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.