Candidatul unionist, Ion Leașcenco a primit certificatul de integritate. Președintele BUN face un apel către diaspora

Candidatul unionist, Ion Leașcenco a primit certificatul de integritate. Președintele BUN face un apel către diaspora

Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale și candidat unionist la alegerile parlamentare din Republica Moldova a primit astăzi, 9 ianuarie certificatul de integritate. Actul a fost eliberat după două săptămâni de către Autoritatea Națională de Integritate. Totodată, liderul unionist a făcut un apel către diaspora cu privire la alegerile din 24 februarie. Anunțul a fost făcut de către Ion Leașcenco pe pagina sa de Facebook. 

,,La alegerile din 24 februarie avem o opțiune sigură – UNIREA. Pe circumscripția nr. 15 – Călărași, care include localitățile din raioanele Călărași și Ungheni, acolo mi-am anunțat candidatura în această cursă electorală, unde am inițiat procesul de colectare de semnături. Suntem în proces de formare a listei de partid. Va fi o listă unionistă cu persoane din mediul civic, oameni de cultură, fără foști. Avem o singură opțiune – UNIREA la aceste alegeri. Trebuie să ne mobilizăm”, a declarat Ion Leașcenco.

În cadrul aceleiași intervenții, Ion Leașcenco a făcut un apel către diaspora Republicii Moldova: să se înscrie pe site-ul alegător.md pentru a-și anunța intenția de vot pe 24 februarie.

,,Apelul meu către diaspora este să se înregistreze pe site-ul www.alegator.md astăzi, 9 ianuarie, pentru că este ultima zi, ca să cerem să fie deschise cât mai multe secții de votare și să se acorde mai multe buletine de vot, ca să nu ne pomenim în situații similare celor din 2016, de la alegerile prezidențiale”, a punctat liderul unionist.

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripția nr. 15 Călărași. Liderul unionist a depus pe 2 ianuarie, dosarul de candidatură la Comisia Electorală din Călărași, iar pe parcursul ultimelor zile a demarat campania de colectare de semnături în localitățile care fac parte din circumscripția nr. 15.

Alegerile parlamentare în Republica Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului mixt de vot.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.