Candidatul unionist, Ion Leașcenco, exclude coaliția cu actuala guvernare de la Chișinău. Singura opțiune: alianța cu forțele proeuropene

Candidatul unionist, Ion Leașcenco, exclude coaliția cu actuala guvernare de la Chișinău. Singura opțiune: alianța cu forțele proeuropene

Dacă liderii unionişti din societatea civilă vor accede în viitorul Parlament după alegerile din 24 februarie, aceştia categoric nu vor face o alianţă cu Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, Ion Leaşcenco, potrivit adevărul.ro.

Cu siguranţă nu vom face coaliţie cu PDM sau cu Vlad Plahotniuc. Singura noastră opţiune este o coaliţie cu forţele sănătoase, proeuropene şi forţe care nu văd total străin subiectul reunirii. În cazul în care nu va fi o conjunctură favorabilă pentru o alianţă proeuropeană (…), vom prefera să rămânem într-o opoziţie şi vom fi foarte atenţi la tot ce fac guvernanţii şi opoziţia parlamentară şi vom utiliza mandatul de deputat pentru a informa oamenii cât mai bine despre necesitatea imperativă a unirii”, a declarat Ion Leaşcenco la emisiunea „Adevărul Live”.

Activistul unionist susţine că „atmosfera anti-guvernare în societate este atât de mare”, încât este puţin probabil ca democraţii să obţină mai mult de zece mandate.

Din această cauză au făcut această şmecherie cu votul mixt, ca să poată cumpăra mai uşor voturi, mandate etc.”, a mai spus Leaşcenco.

Liderul Blocului Unităţii Naţionale nu exclude că socialiştii lui Igor Dodon ar putea prelua guvernarea. Însă, potrivit lui, acestora le va fi mult mai greu să scoată unionismul în afara legii, dacă în Parlament va exista o fracţiune unionistă.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.