Candidatul unionist, Ion Leașcenco adună semnături în circumscripția nr. 15 pentru înscrierea în cursa electorală

Candidatul unionist, Ion Leașcenco adună semnături în circumscripția nr. 15 pentru înscrierea în cursa electorală

Candidatul unionist pe circumscripția nr. 15 – Călărași, Ion Leașcenco a demarat procedura de colectare de semnături pentru înscrierea în cursa electorală. Liderul unionist a primit listele de semnături din partea Comisiei Electorale de Circumscripție și a vizitat localitățile Călărași, Bahmut din raionul Călărași și Pârlița din Ungheni. 

Primul susținător care a semnat pe listele candidatului unonist a fost activistul civic și militantul pentru reunire din satul Bahmut, raionul Călărași, Valerian Grosu.

,,Circumscripția nr. 15 – Călărași este una unionistă, având în vedere că aici au fost adoptate cele mai multe Declarații de Unire la nivel teritorial-administrativ. Întâlnesc oameni de bună credință care își pun nu doar semnătura pe liste, dar și încrederea că vor avea un candidat în Parlamentul Republicii Moldova care să le reprezinte pe deplin idealul – Unirea!”, a declarat Ion Leașcenco.

Pentru a fi înregistrat candidatul, este nevoie colectarea de la 500 până la 1000 de semnături.

Liderii unioniști și-au unit forțele în cursa electorală din 2019 pentru a duce mesajul Unirii în Parlamentul Republicii Moldova. Alegerile parlamentare în Republica Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului mixt de vot.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.