BUN la Summitul de la Sibiu: „Liderii europeni trebuie să știe că Unitatea Națională este dorința cetățenilor de pe ambele maluri de Prut”

BUN la Summitul de la Sibiu: „Liderii europeni trebuie să știe că Unitatea Națională este dorința cetățenilor de pe ambele maluri de Prut”

Mai mulți membri ai Blocului Unității naționale au fost prezenți astăzi, 9 mai, la Summitul de la Sibiu. Împreună cu Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și alte organizații de pe ambele maluri de Prut, au transmis oficialilor europeni și șefilor de guverne din spațiul comunitar, prezenți la Summit, mesaje de unitate națională, în toate limbile statelor Uniunii Europene: „Romania and Moldova, better together”, „EU integration throught Reunification”, „We are from Romania, we are from Moldova, we are Romanians” și „Basarabia e România”.

Unioniști din toate colțurile țării, din București, Chișinău, Timișoara, Covasna, Orhei, Arad, Botoșani și alte orașe românești, s-au pronunțat la Sibiu pentru reîntregirea națională prin unirea cu Republica Moldova și pentru o Europă unită.

„Toată lumea trebuie să știe, inclusiv liderii europeni, că Unitatea Națională este dorința locuitorilor de pe ambele maluri ale Prutului. Sper ca mesajele transmise astăzi să aibă impact și să ajungă la oficialii și șefii de guvernare europeni, care ar trebui să ia atitudine în sensul apropierii celor două maluri de Prut”, a declarat Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

Vrem ca liderii Uniunii Europene să afle că România și Republica Moldova au un destin comun și așa cum România este parte a Europei, așa este și Moldova răsăriteană, iar singura șansă de integrare europeană a Republicii Moldova este Reunirea”, a precizat Ștefan Lupu, președintele Acțiunii 2012.

Prezent la manifestația pentru Unire de la Sibiu, candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion a pledat pentru o Românie Mare într-o Europă unită.

 

Afirmăm astăzi aici, de Ziua Europei, dreptul nostru de a fi împreună. Suntem europeni și pe-o parte și pe alta a Prutului și cerem Uniunii Europene să înțeleagă că nu există o Uniune a europenilor de Est și de Vest, că nu există români de Est și de Vest. Poporul român, în granițele lui firești, de la Nistru până la Tisa trebuie să fie recunoscut ca atare, după cum s-a reunificat și poporul german. Este dreptul nostru și de aceea îl adresăm în toate limbile statelor Uniunii Europene”, a declarat candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion, potrivit infoprut.ro.

https://www.facebook.com/blocul/videos/350727855585074/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.