BUN a semnat Alianța pentru Centenar

BUN a semnat Alianța pentru Centenar

O zi plină în Parlamentul României!

Astăzi, peste 100 de asociații civice și grupuri de inițiativă au făcut front comun și au semnat Alianța pentru Centenar. Acum, este foarte important ca acest exemplu să fie urmat și de către partidele politice, astfel, să ne conjugăm eforturile și să aducem, în anul 2018, unirea din stradă în Parlamentul de la Chișinău.

Discursul rostit de Ion Leașcenco, președintele BUN și propunerile înaintate de la tribună, la Parlament:

„(…)Singura soluție pentru un viitor mai sigur al generațiilor viitoare, indiferent de etnie, este unirea. Este singura opțiune. Nu exista alta. Indiferent de domeniu. Fie că vorbim despre unirea firească, din punct de vedere istoric, al unității etnolongvistice ale celor două maluri ale Prutului, sau despre argumentele: economice, sociale sau cele ce țin de securitate sau independența justiției, Unirea este singurul lucru BUN care poate sa i se întâmple statului falimentar Republica Moldova. Haideți să abandonăm discursul lacrimogen și sa ne punem pe treabă. Pentru ca avem datoria istorică să înfăptuim marele deziderat, altfel degeaba ne-am tot adunat prin piețe și ne-am pus like-uri unii altora pe facebook. Acum suntem in fața unei bătălii pe care nu avem dreptul să o ratăm. Deaceea, nu trebuie sa ne scăldăm in orgolii politice mărunte. Avem nevoie de unificarea forțelor politice și civice sănătoase pentru ca în anul electoral 2018, unioniștii să vină în număr mare în Parlamentul de la Chișinău. Sa facem front comun toți!

Au vorbit mai devreme colegii mei de cauză, George Simion despre unirea tuturor ONG-urilor si asumarea unor chestiuni concrete de fiecare entitate pentru 2018 și Vitalie Prisacaru despre formarea Marii Hărți Unioniste! Pentru a reuși, avem nevoie de donaţii şi sponsorizări, prin intermediul cărora să fie finanțate punctele propuse. Astfel, Blocul Unității Naționale vine cu inițativa fomării FONDULUI UNIRII. Acesta va alimenta toate proiectele despre care vorbim azi, aici, în cadrul Alianței pentru Centenar. Comitetul de coordonare al Alianței pentru Centenar va gestiona fondul și va indrepta resursele conform priorităților pe care le stabilim astăzi, cu toții împreună… în deplină transparență desigur. În acest fond vom aduna donații de la unioniștii din toată lumea. Se va putea face electronic pe site-urile noastre, prin transferuri bancare, prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit sau zilnic la sediile noastre din România, Republica Moldova sau Diaspora unionista.

Obiectivul nostru este unul nobil, pentru că ceea ce încercăm noi să reparăm , este ceea ce doi criminali au încercat să rupă pe veci, supunând teritoriile ocupate unor procese groaznice cum sunt deportările, foametea organizată, schimbarea identității și alte experimente de tristă amintire născute in laboratoarele minții lor bolnave. (…) „

No Comments