„100 000 de cărți pentru Centenar”. Volume românești, donate de România au ajuns la Hârcești, raionul Ungheni

„100 000 de cărți pentru Centenar”. Volume românești, donate de România au ajuns la Hârcești, raionul Ungheni

Deputatul Constantin Codreanu a adus o donație de carte românească la biblioteca din satul Hârcești, raionul Ungheni, în cadrul campaniei „100 000 de cărți pentru Centenar”. Oficial de la București a fost însoțit de liderul unionist Ion Leașcenco, interpreta Zinaida Bolboceanu și vicepreședintele Blocului Unității Naționale, Oleg Chicu. 

Șefa bibliotecii din comuna Hârcești, Vlentina Slovineanu a fost gazda unioniștilor care au completat rafturile instituției cu volume românești.

Potrivit liderului unionist, Ion Leașcenco, e nevoie de carte românească în școlile și bibliotecile din Republica Moldova. La noi acasă e nevoie de cât mai multă limbă română.

Lipsa acută de carte românească din bibliotecile școlare și sătești va putea fi suplinită suficient doar după Reunire. Până atunci, contribuim unde putem cu resursele pe care le avem. Mulțumim doamnei Valentina Slovineanu, șefa bibliotecii din comuna Hârcești, pentru receptivitate, în pofida presiunilor care se fac asupra angajaților din învățământ și altor instituții bugetare”, a declarat Leașcenco.

Campania ,,100.000 de cărți pentru Centenar”, inițiată în comun de către deputatul Constantin Codreanu și președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, vizează 100 de biblioteci rurale din Republica Moldova confruntate cu un deficit acut de carte românească.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.